Over mij

Ik vertel veel liever over mezelf als we tegenover elkaar zitten, want behalve dat ik alles van jullie wil weten, mogen jullie ook (bijna) alles van mij weten. Maar ik zal vast een beginnetje maken.

Ik ben Charlotte! 39 jaar en geboren en getogen in Eindhoven. Enthousiast, direct, vrolijk en positief. Ik heb soms last van mijn eigen ongeduld en perfectionisme. Ik doe eigenlijk alles vól overgave en ga heel lekker op adrenaline. Betekent ook dat ik zo af en toe m’n harses stoot en over mijn eigen grenzen ga. Working on that. Alle overgebleven energie knal ik eruit in de gym, wat een zeer inspirerende plek blijkt te zijn voor een brandingshoot, haha! Mijn sportiviteit compenseer ik overigens graag met bourgondische uitspattingen. Lievelingstaart: citroen-merengue (al sla ik een goed stuk bruidstaart ook niet af). Mijn roots liggen dus in Brabant en hoewel ik dat bescheiden accent netjes heb afgeleerd op de toneelschool, hoor je dit terug als ik samen met mijn broers ben, grappen ga maken of een borrel op heb. (Geen zorgen, áls ik al een glaasje drink is dat na jullie ceremonie)

 

Van actrice naar lichtelijk rebelse onderneemster

 

Als je bovenstaande video hebt bekeken dan is het geen verassing om te horen dat ik actrice ben. In 2011 studeerde ik af aan de toneelschool van Arnhem en die opleiding heeft me heel veel gebracht. Ik grijp af en toe nog steeds een leuke klus aan, maar ik werd ongelukkig van de afhankelijkheid die dit vak met zich meebrengt. Ik besloot de touwtjes meer in eigen hand te nemen en er bleek een kleine, lichtelijk rebelse onderneemster in mij te huizen.

Mijn zoon Karel maakte me 8 jaar geleden moeder, mijn mooiste rol tot nu toe, en ik ben in liefde gescheiden van zijn vader. Huh? Ben je gescheiden? Geloof je dan nog wel in het huwelijk de Moel? Mijn antwoord daarop is: Ik geloof in de liefde, en dat heb ik altijd gedaan. Dat je daar als stel een officieel ja-woord en huwelijkscontract aan wilt koppelen vind ik een mooie traditie, maar je hebt die officiële verbintenis niet nodig om gelukkig te zijn, is mijn overtuiging. Mijn leven nam ooit een wending die ik niet zag aankomen, maar het heeft mijn geloof in de liefde eigenlijk alleen maar groter gemaakt. Vier het! Met alles wat je in je hebt! En ik draag daar heel graag aan bij door een dijk van een ceremonie neer te zetten.

In mei 2017 voltrok ik mijn eerste huwelijk en ik was meteen verkocht. Inmiddels ben ik fulltime zelfstandig trouwambtenaar & Ceremonie Spreker en kan ik in alle oprechtheid zeggen dat ik DOL blij ben met mijn baan. Het is fijn om te voelen dat je het verschil kan maken op een essentieel moment. Een moment dat de boeken in moet als een van de beste herinneringen uit je leven. Een moment waarin zoveel samenkomt en waarbij zoveel dierbaren aanwezig zijn.

Ik geloof in de kracht van vieren, in het hier en nu. Laat weten van wie je houdt, spreek je waardering uit voor een ander en markeer de momenten die ertoe doen. Een liefdesceremonie is daar een waanzinnig mooie gelegenheid voor. Het leven is af en toe knap ingewikkeld en ieder van ons loopt zo nu en dan tegen een bak ellende aan. Als ik zelf in de penarie zit dan is humor vrijwel altijd de beste remedie. Hoewel ik een intensief levend en emotioneel mens ben, hou ik ervan om het leven met een bepaalde lichtheid te benaderen. Dat ga je ook terugzien in mijn ceremonies. Er is ruimte voor álle emoties, maar na eventuele tranen is er altijd weer ruimte voor een lach.

Ik doe jullie graag jullie eigen verhaal cadeau, in mijn woorden. Het creëren van zo’n verhaal is iedere keer een unieke zoektocht, omdat mijn doel is om in alles recht te doen aan wie júllie zijn en waarom het zo’n vet goed idee is om jullie liefde te vieren. Ik strooi niet met roze hartjes en kleur geen rode rozen rood. Weg met dat mierzoete geneuzel. Ik ga voor eerlijk, voor echt, voor liefdevol en liefst ook voor keihard lachen.

Laten we gewoon een feestje bouwen. Deal?

Contact