Trouwambtenaar

Ik ben beëdigd trouwambtenaar en kan jullie in élke gewenste gemeente officieel in het huwelijksbootje laten stappen, met uitzondering van de gemeente Utrecht. (Wees in dat geval niet getreurd, want dan ben ik met liefde en plezier jullie ceremonie spreker!)

Hoe werkt dat?
Bij de zogeheten ‘melding voorgenomen huwelijk’ geven jullie aan dat jullie graag gebruik willen maken van een trouwambtenaar van buitenaf. De gemeente waarin jullie willen trouwen heeft dan een aantal gegevens en documenten van mij nodig die ik meestal gewoon per mail kan versturen. Vervolgens word ik benoemd als jullie officiële trouwambtenaar op de dag van jullie huwelijk en draag ik zorg voor het halen en retourneren van de officiële huwelijksakte.

Trouwen is een formele happening en ik neem dit uiteraard heel serieus.
Maarrrr, ik ben wars van officieel gedoe, verruil mijn toga graag voor een mooie jurk en zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat de ceremonie alles behalve zakelijk en saai wordt. Dat is namelijk nergens voor nodig!

“Als je écht op zoek bent naar de beste en leukste trouwambtenaar dan heb je haar bij deze gevonden!”

“Charlotte als onze BABS is de beste bruiloftskeuze geweest! Ze is de leukste, beste BABS die je je kunt wensen.”

“Ik ben ontzettend blij dat ik je gevraagd heb. De ceremonie was mooier dan ik ooit had durven hopen.”

“Er werd vaak gezegd: de mooiste ceremonie die men had meegemaakt. Ik wil zoveel meer zeggen, maar vooral: dank je! 't Was geweldig!”

“Het was zoooo mooi Charlotte, ik kan je niet genoeg bedanken voor de te gekke dag waarop we zo keihard de liefde gevierd hebben!”

``Het was NOG geweldiger dan we hadden gehoopt! Iedereen, maar echt iedereen zei: die BABS hoe geweldig was zij!!”

Trouwen in de gemeente Utrecht?

Iedere trouwambtenaar heeft een vaste aanstelling bij één gemeente. Ik ben verbonden aan de gemeente Utrecht. De afspraak is dat ik geen huwelijksvoltrekkingen op freelance basis doe in deze gemeente, dus als jullie in Utrecht officieel willen trouwen kan ik als zelfstandig trouwambtenaar helaas niets voor jullie betekenen.

Jullie kunnen eventueel een voorkeur voor mij uitspreken bij de melding voorgenomen huwelijk en dan kijk ik samen met burgerzaken of ze mij kunnen inplannen als jullie trouwambtenaar. Jullie krijgen dit dan pas 6 tot 4 weken van tevoren te horen en de mogelijkheden voor deze ceremonies zijn beperkt.

Ik werk in Utrecht alleen sporadisch op dinsdagen en donderdagen.

Tip

Als jullie emotioneel niet gebonden zijn aan het idee dat jullie tijdens de ceremonie ook echt officieel met elkaar trouwen, dan kan het behoorlijk wat euro’s schelen als jullie besluiten om het officiële deel (dus het wettelijke ja-woord en het tekenen van de akte) eenvoudig en snel te regelen op het gemeentehuis of stadskantoor. Op maandagochtend kan dit in sommige gemeenten zelfs gratis.

Regel de officiële huwelijksvoltrekking dus eenvoudig, snel & goedkoop en vraag mij als jullie ceremonie spreker. Dan maken we er een liefdesfeest van dat in alles voelt als een officieel huwelijk, inclusief een mooie akte en een ja-woord, maar dan zonder het wettelijke deel. In dit geval kunnen jullie wél rechtstreeks bij mij terecht in de gemeente Utrecht.

Meer weten? Zie Ceremoniespreker ⟶

“Ik ben wars van officieel gedoe, verruil mijn toga graag voor een mooie jurk en zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat de ceremonie alles behalve zakelijk en saai wordt. Nergens voor nodig!”

NEEM CONTACT OP